Τα πάντα για το Ασιατικό στοίχμα (Asian Handicap)

Το Ασιατικό στοίχημα (ή αλλιώς Asian Handicap) ξεκίνησε από την Ασία και είναι ένας πολύ δημοφιλής τρόπος στοιχηματισμού για τον απλούστατο λόγο ότι ο παίκτης έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει καθώς έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο πιθανά σημεία και όχι σε τρία. Στο Ασιατικό στοίχημα δίνεται πλεονέκτημα σε μια ομάδα και (αντίστοιχα) μειονέκτημα στην άλλη. Το αποτέλεσμα διαμορφώνεται με την πρόσθεση του πλεονεκτήματος στο τελικό σκορ, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας (μετά την προσθήκη του χάντικαπ) μας επιστρέφεται το ποσό στοιχηματισμού.

Υπάρχουν αρκετά είδη Ασιατικού Χάντικαπ, με τα κυριότερα να είναι τα παρακάτω:

0:0 ή Level Ball
Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες νίκης για κάθε ομάδα είναι σχεδόν ίσες. Στην περίπτωση μηδενικού χάντικαπ η ισοπαλία δεν είναι μέσα στις δυνατές επιλογές. Το στοίχημα θεωρείται πετυχημένο αν η επιλεγμένη ομάδα κερδίσει. Σε περίπτωση ισοπαλίας το αρχικό ποσό πονταρίσματος επιστρέφεται.

+0,5 ή 1/2
1.95 Ίντερ (-0.5) v Μίλαν (0.5) 1.95

Η πρώτη απόδοση (1.95) που αναφέρεται, είναι η προσφερόμενη απόδοση και ο αριθμός 0.5 εκφράζει το χάντικαπ. Αυτό σημαίνει ότι η Μίλαν έχει ένα θεωρητικό πλεονέκτημα 0.5 γκολ κατά την έναρξη του αγώνα. Αν ποντάρετε στην Ίντερ η οποία έχει μειονέκτημα 0.5 γκολ, τότε για να θεωρηθεί το στοίχημα σας επιτυχημένο, η Ίντερ θα πρέπει απλά να κερδίσει το παιχνίδι. Αν ποντάρετε να κερδίσει η Μίλαν, κερδίζετε το στοίχημα είτε κερδίσει η Μίλαν,είτε φέρει ισοπαλία.

0:1
Στην περίπτωση επιλογής του χάντικαπ -1, τότε η ομάδα που επιλέχθηκε θα πρέπει να νικήσει με 2 γκολ τουλάχιστον, έτσι ώστε το στοίχημα να αποδώσει κέρδη. Αν η επιλεγμένη ομάδα κερδίσει μόλις με ένα γκολ διαφορά, το αρχικό ποντάρισμα επιστρέφεται στον παίκτη. Αν επιλεχθεί η ομάδα που έχει πλεονέκτημα +1, τότε το στοίχημα θεωρείται πετυχημένο αν η συγκεκριμένη ομάδα νικήσει ή φέρει ισοπαλία. Αν η συγκεκριμένη ομάδα χάσει με ένα γκολ διαφορά, τότε το αρχικό σας ποντάρισμα επιστρέφεται. Αυτό είναι ένα αρκετά καλό στοίχημα, αν υποστηρίζετε το outsider για να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμη και στη περίπτωση που κάνετε λάθος και η ομάδα χάσει, μπορεί η ήττα να γίνει με μόλις ένα γκολ διαφορά, οπότε το αρχικό σας ποντάρισμα επιστρέφεται.

Επεξήγηση του Διπλού Ασιατικού Χάντικαπ (Double Asian Handicap)
Στο διπλό ασιατικό χάντικαπ το ποντάρισμα μοιράζεται στα δύο:
Ρεάλ (-½,-1) vs Μπαρτσελόνα (+½,+1)
 
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, τα μισά χρήματα ποντάρονται στην Ρεάλ με -1/2 γκολ χάντικαπ και τα άλλα μισά στην Ρεάλ με -1 γκολ χάντικαπ. Το αποτέλεσμα του στοιχήματος υπολογίζεται με τις παραπάνω μεθόδους, συνήθως το διπλό ασιατικό χάντικαπ εκφράζεται με δεκαδικούς αριθμούς και είναι ο μέσος όρος των δυο χάντικαπ. (1/2+1)/ 2 = 0.75. Επομένως οι παραπάνω αποδόσεις μπορούν να γραφτούν ως -0.75 Ρεάλ vs Μπαρτσελόνα +0.75.

Επεξήγηση του Διπλού Ασιατικού Χάντικαπ 0, 0.5
Το συγκεκριμένο χάντικαπ είναι γνωστό και σαν level half Ασιατικό χάντικαπ και εκφράζεται πολλές φορές σαν -0.25 (0,-0.5) και +0.25 (0,0.5). Εάν στοιχηματίσετε σε μια ομάδα με χάντικαπ 0, -0.5, τότε κερδίζετε αν η συγκεκριμένη ομάδα κερδίσει με ένα ή περισσότερα γκολ διαφορά. Εάν έρθει ισοπαλία, χάνετε 50% του αρχικού σας πονταρίσματος. Το υπόλοιπο 50% σας επιστρέφεται. Αν επιλέξετε την αντίπαλη ομάδα με πλεονέκτημα 0, +0.5, τότε κερδίζετε αν η συγκεκριμένη ομάδα νικήσει. Αν φέρει ισοπαλία, το 50% του αρχικού σας πονταρίσματος σας επιστρέφεται και το υπόλοιπο κερδίζει με τις αποδόσεις που προσφέρθηκαν.

Επεξήγηση του Διπλού Ασιατικού Χάντικαπ 0.5, 1
Στην περίπτωση αυτή, αν επιλέξετε μια ομάδα με χάντικαπ (-0.5, -1), το οποίο μεταφράζεται σε -0.75, τότε κερδίζετε το στοίχημα αν η συγκεκριμένη ομάδα κερδίσει το παιχνίδι με περισσότερα από δυο γκολ. Αν κερδίσει με ένα γκολ διαφορά, τότε το μισό αρχικό σας ποντάρισμα σας επιστρέφεται και το άλλο μισό κερδίζει με βάση τις αποδόσεις που προσφέρθηκαν. Αν επιλέξετε την αντίπαλη ομάδα με πλεονέκτημα (+0.5, +1) ή εναλλακτικά +0.75, τότε κερδίζετε αν η ομάδα κερδίσει ή φέρει ισοπαλία. Αν χάσει με ένα γκολ διαφορά, τότε χάνετε το 50% του αρχικού σας πονταρίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου